Bröllopsfotografering hos Love by Emelie

Inga arrangerade ögonblick, stela poser eller tråkiga gruppbilder. När ni fotas hos mig så kommer det inte kännas som en fotografering ni kanske är vana vid. Ni kommer istället få gapskratta, känna er avslappnade, dricka bubbel och ha en mysig stund ihop, den där stunden ni minns efteråt där ni kunde slappna av och vara för er själva mellan allt under dagen...

Dessa tre bilder beskriver mitt sätt att jobba som bröllopsfotograf:

VACKRA PLATSER

Jag lägger mycket tid och kärlek på att hitta de vackraste fotoplatserna för era bröllopsbilder, och lämnar ingenting åt slumpen. Platserna har inget annat än det bästa ljuset för att ni ska se så snygga ut som möjligt, och för att ge er magiska bröllopsbilder.

AVSLAPPNAT

Jag får de allra mest kameraskygga att gapskratta framför min kamera. Lite av en talang jag har, och får beröm för från brudpar som tycker jag är väldigt rolig att fotas av. En av mina förmågor är att väldigt snabbt läsa av människor jag möter, för att hitta rätt sätt att få just dem avslappnade.

LYXIGT

När ni bokar mig kan ni bli beredda på att bli ordentligt bortskämda. Jag älskar att skicka lyxiga presenter till mina brudpar, både innan och efter bröllopet. Under dagen kommer ni märka att allt är planerat i minsta detalj, från iskylda drycken i bilen, till plåster, säkerhetsnålar och paraplyer.

Det här är inte för alla…

Den här sidan är inte fylld med smarta säljknep för att ni ska vilja boka mig, utan jag skulle snarare säga att jag redan här kommer berätta att jag inte är som andra fotografer ni kanske kollat på. Jag väljer att boka endast 2/10 bröllop som jag får förfrågningar av, och fotar mycket färre bröllop än “vanliga” bröllopsfotografer varje år. Efter att jag fotat snart 200 bröllop har jag hittat det jag älskar att göra, att ge en upplevelse till mina kunder. Jag har slutat göra löpande-band bröllop varje helg, för då kan jag inte ge min extra service till varje par, vara helt närvarande och scouta de där perfekta fotoställena till varje par på samma sätt. Mina bröllopspaket är inte för alla par och mitt sätt att jobba mot mina kunder är inte för alla. Om ni bara vill ha en fotograf och trevliga bilder så rekommenderar jag er att kika någon annanstans, för det jag ger är mycket mer än så.

Inför 2019 och 2020 släpper jag ett nytt koncept på mina paket, då jag fokuserar på förberedelser, porträtt och vigsel. Det är detta jag är absolut bäst på, och jag älskar att föreviga dessa viktiga ögonblick med mina kunder! 

Om Emelie

Född 1987 i Helsingborg

 • Mina favoritöar är Santorini & Island
 • Har inga barn än, men pratar gärna om mina katter Luna & Sansa ♥ Sansa är räddad från Kreta där hon levde hemlös på en strand.
 • Favoritdrink är Bellini, men älskar även rödvin
 • Behöver styrketräning och yoga i mitt liv
 • Skriver gärna extra punkter på listor för att kunna stryka över
 • När jag var 17 år var jag med i tsunamin i Khao Lak, Thailand och förlorade min syster Paulina, något som idag är min största drivkraft, läs om det här.
 • Är extremt morgonpigg och kan köra igång samma ögonblick jag vaknar, oavsett om klockan är 5 eller 9.
 • Kan inte se klart en hel film efter kl. 21 (förmodligen pga punkten ovan).
 • Jag blir ofta kompis med mina brudpar efter bröllopet ♥
 • Jag har utbildat över 5000 fotografer i Sverige i fotografering och företagande
 • Inte många slår mig i Mario kart
 • Jag är 180 cm lång
 • Jag älskar kombinationen pastellrosa och grått (inte svårt att se när ni kommer till min studio…)
 • Jag har fotat bröllop i Grekland, USA, Island, Thailand, Australien och Frankrike.

 

Johanna & Katarina

”Vi hade egentligen bara ett alternativ för fotograf, en av Sveriges absolut bästa bröllopsfotografer Emelie Ohlsson. Hon är en mästare på att fånga ljuset i sina bilder. Vi skrek rakt ut när vi fick reda på att vi fått henne i bröllopspresent av våra underbara vänner – hon skulle vara med och föreviga vår dag! Helt otroligt roligt! Emelie tog inte bara fantastiska bilder, vi kände oss otroligt avslappnade i hennes sällskap och skrattade så vi vek oss dubbla, och hon fånga de alla de där känslorna, den där totala glädjen och kärleken, man vill ha med i sina bröllopsbilder. Emelie hjälpte oss att skapa magi. Hon är helt unik och vi är så glada att hon var med.”

BRÖLLOP NORRVIKENS TRÄDGÅRDAR, BÅSTAD

``När det var dags att boka bröllopsfotograf visste jag att vi var sent ute så när Emelie svarade och skrev att hon kunde skrek jag rakt ut av glädje! Vi älskar verkligen känslan i Emelies bilder, hon fångar ljuset och stunden på ett magiskt sätt så att just hon förevigade vår bröllopsdag känns fortfarande som en dröm. Emelie är så otroligt proffsig, varm och personlig - vi kände oss trygga och avslappnade (och härligt fnissiga) med henne från första stund. Vi är så otroligt glada över våra bilder och film, allt blev verkligen precis så som vi fantiserat om. Vi hade också glädjen att bli fotade av Emelies assistent Caroline och även hon är en superproffsig och härlig person. `` Josefin & Richard

FILM & FOTO

När ni kan få både och... 2016 började jag erbjuda s.k Highlight-filmer till mina brudpar. En kortare film mellan 3-5 minuter som sammanfattar dagen i videoform, skapad av mig och min assistent samtidigt som vi fotar ert bröllop. Detta blev en total succé och vi har nu vidareutvecklat konceptet och ger våra brudpar ännu mer och värdefulla ögonblick från dagen. Från 2019 ingår även hela er vigsel inspelad i sin helhet, tal och spex under middagen samt övriga önskemål ni kan ha på värdefulla delar av er stora dag.

Guðrún & Ásta, Iceland

”Emelie is a great photographer. She made us feel comfortable while taking the photos. She was very funny and the mood at the photoshoot was very relaxed. She was professional in every aspect and picked great locations even in a foreign country. She was obsessed about the right light for each photo and she gave excellent instructions on our posture (even though we didn’t always follow them). Bottom line she is a amazing photographer and we give her our best recommendations.”

brollopsfotograf ranas slott - kenza brollop5
lovebyemelie-brollop-kenza-aleks006
lovebyemelie-brollop-kenza-aleks009
lovebyemelie-brollop-kenza-aleks017
brollopsfotograf ranas slott - kenza brollop4
brollopsfotograf ranas slott - kenza brollop7
lovebyemelie-brollop-kenza-aleks023
lovebyemelie-brollop-kenza-aleks024
Kenza & Aleks

Bröllop Rånäs slott, Stockholm

Bröllop - Love by Emelie
Bröllop - Love by Emelie
lovebyemelie_josefin-richard-vigsel-054
lovebyemelie-brollop-kenza-aleks018
Jenny & Stephen

``Finaste DU. Vi hade så himla roligt. Du är så jäkla härlig och rolig. Både jag och Stephen sa att det kändes som vi hade en nära vän där som fotade. Dina bilder är HELT FANTASTISKA. Jag började nästan gråta igen när jag såg dem. Så vackra!``

lovebyemelie_josefine-marcus051webb
lovebyemelie_josefine-marcus065webb
Love by Emelie - bröllopsfotograf
lovebyemelie_josefine-marcus073webb
Bröllop - Love by Emelie
Bröllop - Love by Emelie
Bröllop - Love by Emelie
lovebyemelie_josefine-marcus104webb
Josefine & Marcus Berg

Bröllop Aten, Grekland

Information

Skicka en bokningsförfrågan till mig genom att fylla i formuläret längst ner. Ju fler detaljer ni skriver med desto lättare är det för mig att avgöra om vi är en “perfect match” :) Jag fotograferar ett begränsat antal bröllop varje år och lägger ner mycket tid på varje kund, det är jätteviktigt för mig att ni får en bröllopsfotograf som passar just er.

Jag är ledig: Yes! Ni har tur och jag är fortfarande ledig och ert ifyllda formulär matchade med hur jag är som fotograf. Nu bokar vi in ett Skype samtal/telefon/fika och ni får ställa alla frågor ni vill och jag får lära känna er lite bättre. Därefter bokar jag in er, yay! Ni får ett fint paket hem på posten med checklistor och avtal, tillgång till min bröllopssida för brudpar samt en bokningsfaktura på 50% av ert paket. Nu kan vi börja planera för personliga och magiska bilder!

Jag är inte tillgänglig: Jag ger tips på andra duktiga kollegor som är lediga.

Jag älskar att lägga ner mycket tid på varje brudpar, därför har jag bara ett lågt antal varje år. Jag vill lära känna er bättre, ta en fika och höra om hur ni träffades. Genom att få lära känna er bättre är det enklare för er att slappna av framför min kamera, men framförallt för mig att skapa personliga bilder som passar för just er. Vi ses och pratar om bröllopet och har (om ni vill!) en provfotografering med bilder som ni kan använda efteråt. Jag gör en noggrann planering av er dag tillsammans med mig och lämnar ingenting åt slumpen. När vi närmar oss ert datum kommer ni känna er helt trygga och förberedda med vår fotografering.

Get this party started! Bröllopsdagen är här och ni upplever fantastiska ögonblick som jag fångar till er. Då jag fotograferar ett begränsat antal bröllop varje år har jag valt att lägga fokus på leveranstiden. Jag erbjuder därför fullt bearbetade bilder som levereras så snart som 3 veckor efter ert bröllop, er tjuvkik får ni inom 3 dagar. I onlinegalleriet kan ni hjärtmarkera favoriter, bestämma vilka bilder ni vill beställa till album eller printar, samt såklart dela till era gäster! Jag finns med hela vägen och hjälper er och skapar sedan era vackra produkter som ni kan spara för alltid.

När behöver jag boka? 
Ju tidigare desto bättre! Nu börjar jag boka in bröllop för 2020.

Filmar du också? 
Ja! Fast bara i samband med stillbildsfotografering. I alla paket finns ingår 2-5 minuter highlight film.

Reser du för bröllop och vad kostar det?
Ja! Alla rese och boendekostnader inkluderas i mina paket oavsett var i landet ni än gifter er. Jag älskar destination weddings så tveka inte att kontakta mig om ni gifter er utanför Sverige!

När levereras bilderna?
Jag har alltid leverans inom 4 veckor! Vid varje bokat bröllop viker jag av tid för att redigera era bilder, på så sätt slipper ni vänta i flera veckor på era bilder. Ni får också tjuvkik på ca 10 bilder inom ett par dagar efter bröllopet.

Har du en reservkamera? 
Självklart! Har även backup på objektiv och mängder av minneskort och batterier.

Vad händer om du blir sjuk? 
Jag har en erfaren assistent som kan hoppa in och ett stort nätverk av professionella fotografer som hjälps åt om något osannolikt skulle inträffa så jag inte kan komma. Detta har tack och lov aldrig hänt :)

Bokning

Vid bokning skickas en faktura på 50% av paketet med 30 dagar, denna dras av på er slutfaktura som ska vara betald 2 veckor innan bröllopet. Bokningsavgiften är er garanti på ert bokade datum. Önskar ni dela upp bokningsavgift eller slutfaktura så kontakta mig!

Avtal & bilder

Vid vårt bröllopsmöte skriver vi avtal så att ni känner er säkra med allt kring bokning och bilder. Ni har alltid fri användningsrätt på era bilder och kan framkalla och publicera obegränsat, jag levererar alltid färdigredigerade JPG filer. Bilderna är 6720 px breda på längsta sidan och skickas i JPG. Färgrymden är sRGB och upplösningen 300px.

Om ni inte önskar att era bilder publiceras på internet läggs detta till i avtalet.

Reseersättning

Reseersättning över hela Sverige ingår i mina paket! 

Jag utgår från Helsingborg men fotar ofta i Stockholm.

Destination weddings (utanför Sverige)

Ska ni gifta er utanför Sverige så maila mig bums så får ni ett personligt paketförslag ni inte kan tacka nej till ♥

Backup

Jag har alltid med mig 2 kameror på bröllop (Canon EOS 5D mk III och 5D mk IV), flera objektiv och massvis med minneskort för att täcka dagen och mer därtill. Jag förvarar mina bilder på server och har flertal hårddiskar som ska skydda mot olyckor. Ni kan läsa mer om min backup i våra avtal. Jag tar mitt jobb på väldigt stort allvar och det skulle krävas en väldigt allvarlig sjukdom för att jag skulle stanna hemma från ett bröllop (tack och lov har det aldrig hänt). Om det mot förmodan skulle hända så har jag en duktig assistent som kan hjälpa till och ett stort nätverk av professionella fotografer att fråga.

Fotografering

Ni ska självklart planera dagen precis som NI vill! Jag tittar alltid ut de bästa platserna att ta bilderna, men om ni har önskemål på favoritplatser vill jag jättegärna höra om dem också. En bra fotoplats mitt på dagen är en plats med jämn skugga och höga träd.

Det bästa ljuset är de första och sista timmarna av dagen. Om vi fotograferar under vintern eller om det är väldigt molnigt spelar det mindre roll vad klockan är (innan solnedgång). Om ni har svårt att planera tiden till slutet av dagen kan vi dela upp timmarna så vi fotar kanske 15-30 minuter under kvällen och resterande tidigare under dagen. Jag har bred erfarenhet att fotografera i olika ljus, så jag lovar att ni kommer få fina bilder oavsett väder.

Efter fotografering

Jag levererar de flesta bröllop inom 3 veckor. Ni får bilderna både i högupplöst format (6720 x 4480 px, 300dpi) och skärmupplöst (1024×683, 72dpi). Högupplösta bilder används för egna framkallningar och skärmupplöst för användning på internet. Det skiljer väldigt mycket i kvalité om ni skulle beställa eller lägga upp fel format, så var noga med detta 🙂

När ni framkallar bilderna så tänk på att använda bra labb som inte ändrar bilderna på något sätt, jag rekommenderar Qpix som har väldigt prisvärda förstoringar.

Bilderna får inte ändras på något sätt efter jag levererat dem. Det betyder att ni inte får lägga på filter, göra svartvitt eller liknande. Beskärningar som görs via Facebook eller Instagram är inga problem. Önskar ni ha med hela bilden på Instagram rekommenderar jag appen Instasize eller Whitagram.

När ni publicerar bilderna får ni gärna skriva Foto: Love by Emelie. Om ni vill skriva vad ni tyckte om fotograferingen får ni mer än gärna maila mig efteråt, jag blir jätteglad för det! ♥ Ibland visar jag mina fotograferingar på Facebook, Instagram eller på bloggen, skulle ni inte vilja att bilderna visas så meddela mig det så löser vi det.

Ert album har ca 8 veckors leveranstid inkl. utkast som ni får godkänna, printar ungefär 3 veckors leveranstid.

Evelina & Magnus, New York

``Jag och min man gifte oss i New York, bara vi två. Vi är glada att det var just Emelie som var med och förevigade vår dag, hon är så ROLIG och det kändes väldigt naturligt att hon var där - hon var liksom där utan att synas, samtidigt som hon spred härlig energi. När jag fick se bilderna första gången efter bröllopet blev jag alldeles varm i hjärtat. Hon hade ju fångat känslorna, och OSS! Kärleken är där i bilderna precis som den var runt oss och för mig är det konstverk. Varje gång jag tittar på någon av bilderna nu kan jag återuppleva och minnas känslorna jag kände just precis då och jag blir lite extra kär i min man varje gång. Vill man ha levande foton fångade i precis rätt ögonblick är Emelie fotografen du letar efter!``

lovebyemeliefredrik-josefin076
lovebyemeliefredrik-josefin099
lovebyemelie_therese-anders19webb
lovebyemelie_jacqueline-mattias087
7B7A9254webb
lovebyemelie_therese-anders51webb

LYXIG PRESHOOT

Nu ingår en längre och lyxigare provfotografering inför ert bröllop. Det är en unik möjlighet för er att få vackra bilder på er som ni kan använda till Save the date eller förstora upp hemma. I denna utökade provfotografering ingår nu också möjlighet att välja och vraka bland vår stora garderob med vackra fotoklänningar. Finns i alla storlekar och färger, och extra vackert med magiskt motljus i solnedgång förstås :-)

MEMORIES

4 timmar

Bröllopsmöte

Vi har en mysig träff där vi går igenom alla era önskemål inför er stora dag. Jag gör ett noggrant körschema för fotograferingen tillsammans med er så vi kan skapa välplanerade fototillfällen.

Provfotografering

I detta paket ingår en kortare provfotografering i samband med vårt bröllopsmöte.

4 timmars fotografering

Vi är på plats under fyra sammanhängande timmar, och ni väljer själva hur ni önskar lägga upp timmarna. Vanligast är förberedelser, vigsel och porträtt.

300 bilder

Vi levererar 300 digitala bilder som ni får på USB minne, samt ett online-galleri som ni kan dela med era gäster. Bilderna levereras högupplösta samt anpassade till användning på internet.

Highlight film 2 minuter

Få er dag förevigad i en vacker video, sammanfattad i klipp till musik på ca 2 minuter. Denna kommer ge er mycket lycka att se tillbaka på många år framöver.

30 000 kr

FOREVER

6 timmar

Bröllopsmöten

Vi har en mysig träff där vi går igenom alla era önskemål inför er stora dag. Jag gör ett noggrant körschema för fotograferingen tillsammans med er så vi kan skapa välplanerade fototillfällen.

Provfotografering

Nytt för 2019 är en utökad provfotografering där vi skapar magiska bilder på utvalda platser. Det ingår även utlåning av mina vackra fotoklänningar om ni vill, ett perfekt tillfälle att få vackra bilder utan bröllopskläder också, perfekt för inbjudan eller save the date. Vid denna fotografering får ni känna på hur det känns att bli fotade av mig, och ni kan slappna av ännu mer vid bröllopsdagen.

Second shooter

Min duktiga assistent är med under hela dagen, och fotar och filmar från en extra vinkel. Detta möjliggör ännu fler magiska ögonblick förevigade, samt material till er highlight-film som också ingår.

6 timmars fotografering

Mitt lyxigaste paket med alla de viktigaste ögonblicken: förberedelser, porträtt, vigsel och början på minglet.

500 bilder

Vi levererar 500 digitala bilder som ni får på USB minne, samt ett online-galleri som ni kan dela med era gäster. Bilderna levereras högupplösta samt anpassade till användning på internet.

Highlight film 3-5 minuter

Få er dag förevigad i en vacker video, sammanfattad i klipp till musik på 3-5 minuter. Denna kommer ge er mycket lycka att se tillbaka på många år framöver och innehåller alla värdefulla moment under dagen.

Bröllopsalbum

Era vackra bilder gör sig bäst i ett vackert album och inte bara på hårddisken. Därför ingår det även en lyxig coffee table book i storlek 30×30 cm, bilderna väljer ni fördelat på 40 sidor.

Fine art printar

Pryd era väggar med 2 st. exklusiva fine art printar i 40×50 cm, pappret är tjockt och lyxigt, och mer hållbara än vanliga förstoringar.

Resa & boende

I detta paket ingår resa och boende för oss i hela Sverige, inga extra avgifter tillkommer.

40 000 kr

Bokningsförfrågan

Så kul att ni är intresserade att boka mig! Fyll i formuläret nedan så återkommer jag till er så snart som möjligt!

Era för och efternamn: (obligatorisk)

Mailadress (obligatorisk)

Telefon (obligatorisk)

Hur hittade ni mig? (obligatorisk)

Detta gillar ni extra med mig som fotograf:

♥ OM ER/BRÖLLOPET

Stad för bröllop (obligatorisk)

Datum (obligatorisk)

Vad av följande stämmer in på någon av er? (Flera kan väljas, håll nere cmd/ctrl)

Ladda upp en bild som beskriver er eller ert bröllop. Kan vara en bild på er, era husdjur, favoritställe, inspirationsbild till bröllop eller vad ni själva vill visa som får mig att se mer vilka ni är som personer.

Detta är viktigast för er under ert bröllop:

Såhär många timmar vill ni ha med mig:

Berätta om ert bröllop!

OM FÖRETAGET

Emelie har drivit företag som fotograf på heltid i 9 år. Idag är hon inriktad på gravid och bröllopsfotograferingar och reser över hela världen. Utöver sitt fotograferande lär hon även ut till andra fotografer och har ett nätverk på över 3000 fotografer som hon lärt ut till under åren.

KONTAKT

Telefon: +46 704 297 889 (vardagar 10:00 - 17:00)

Mail: info@lovebyemelie.se

Skype: emelie-ohlsson

bf_light_200x200